Atelier Caroline Serton

Beginnen

Als ik in mijn atelier kom, dan heb ik mijn eigen ritueel. Ik begin met het uitsnijden en opspannen van mijn papier, blader wat in mijn plant- en tuinboeken en kijk naar mijn prikbord, vol knipsels en computeruitdraaien. Ik zoek in mijn ladekast met delen van werk, start mijn computer en surf naar afbeeldingen van planten.

Ik kom langs sites over offerschalen vol bloemen, oorspronkelijke plantentattoos, wetenschappelijke artikelen over natuurkunde of biologie en kunstenaarsmaterialen. Soms maak ik een rondje door mijn tuin, maar dan moet er toch iets gebeuren, iets wonderlijks; er moet een klein plan ontstaan, de aanleiding. Dan begin ik…

atelier_0343

Binnentuin

Waar ik ben probeer ik te aarden, ook door met mijn handen in de aarde te woelen, maar meer nog door de natuur mij toe te eigenen op papier. Het is niet rooskleurig gesteld met de natuur, ze heeft te lijden van de ingrepen van de mens. Desondanks is ze sterk in staat zich aan te passen en te evolueren.

Voor hoe lang echter nog en tot welke vervormingen leidt dit? Ik laat in mijn werk een alternatief zien voor natuur; mijn eigen tuin, mijn binnentuin. Een hedendaags natuuricoon.

Atelier Caroline Serton

Materiaal

De spanning tussen menselijk ingrijpen (cultuur) en natuur geef ik vorm door industrieel vervaardigde materialen zoals vloeibaar rubber, teer, glitter- en neonverf, mallen en stempels  te combineren met meer conventionele tekenmaterialen als acryl- en olieverf, pastel, potlood en houtskool.

Atelier Caroline Serton

Groeien en sterven

Net als de natuur is mijn werk een proces van organisch aangroeien en afsterven. Uiteindelijk ontstaat, laag na laag, de juiste concentratie aan vorm en kleur door gebruik te maken van: mallen, knipfiguren en projecties, schetsen, scheuren, schilderen, perforeren, projecteren, knippen, tekenen en gummen.

Over het werk

  • De afmetingen van het werk zijn 1.20m bij 1.50m en gemaakt in gemengde techniek op papier.
  • De kleuren van de werken getoond op deze website kunnen iets afwijken van het origineel.
  • Een werk kost €2100 ingelijst en €1700 zonder lijst.
  • Bent u geïnteresseerd in het exposeren of aanschaffen van mijn werk? Neem dan contact met mij op.
menu